Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit. Marktlink Investment Partners

Hoe werkt het investeringsproces?

Er is een toenemende vraag vanuit individuele beleggers om een deel van hun vermogen aan private equity te kunnen alloceren. Maar hoe kan een individuele belegger toegang krijgen tot de betere fondsen met voldoende spreiding? Marktlink Investment Partners selecteert de beste fondsen en biedt verschillende mogelijkheden om precies aan deze vraag te voldoen.

Eind juni 2021 is het eerste fonds gesloten en hebben meer dan 100 Nederlandse beleggers (vooral ondernemers en families) gezamenlijk circa honderd miljoen euro aan kapitaal gecommitteerd. Het merendeel van het gecommitteerde kapitaal is ondertussen gealloceerd aan verschillende toonaangevende private equity firma’s zoals Waterland, Bencis, AlpInvest en Summa Equity.

Eind maart 2022 is het tweede fonds gesloten voor nieuwe inschrijvingen waarbij wederom meer dan honderd miljoen euro is opgehaald. Op dit moment is het team actief bezig om het opgehaalde kapitaal te alloceren.

Marktlink Investment Partners wil haar investeerders graag de mogelijkheid bieden om ieder jaar aan private equity fondsen kapitaal te alloceren en is daarom voornemens met regelmaat nieuwe fondsen te introduceren. De verwachting is dat Fonds III aan het eind van dit jaar wordt gelanceerd. Indien u hiervoor belangstelling heeft en graag op de hoogte wil worden gehouden dan kunt u dat hieronder aangeven.

MIP: DIRECT: INDIVIDUELE INVESTERINGEN IN PRIVATE EQUITY FONDSEN

Naast de mogelijkheid om gespreid te investeren in private equity fondsen biedt MIP ook een aantal keer per jaar de optie om in individuele private equity fondsen te investeren. Recent is bijvoorbeeld via MIP door een grote groep investeerders kapitaal toevertrouwd aan het nieuwe private equity fonds van HgCapital, een van de grootste investeerders in software bedrijven zoals Visma. Via MIP: Direct kunt u uw eigen op maat gesneden private equity portefeuille opbouwen. Indien u hiervoor belangstelling heeft en graag op de hoogte wil worden gehouden dan kunt u dat hieronder aangeven.

INVESTEER IN VENTURE CAPITAL & GROWTH EQUITY

Wist u dat Venture Capital fondsen de laatste 15 jaar de beurs ruim hebben verslagen en een steeds groter deel uitmaken van de portefeuilles van institutionele beleggers? Vanaf vandaag is het ook mogelijk voor particuliere beleggers om gespreid in de beste Venture Capital fondsen te investeren en daarmee in de meest veelbelovende technologie bedrijven van Europa zoals Netflix, Spotify, Klarna en Mollie. Dit kan nu via Welt Ventures, een nieuw initiatief van Marktlink Investment Partners. De missie van Welt Ventures is individuele beleggers in staat te stellen te kunnen beleggen in een gediversifieerde portefeuille van top Venture Capital en Growth Equity fondsen. Het fonds wordt geleid door ervaren professionals met ruime ervaring in technologie investeringen en met een breed internationaal netwerk.

Meer weten over onze investeringsstrategie?

WAT IS DE INVESTERINGSSTRATEGIE VAN HET FONDS?

De strategie van de private equity fondsen die worden geselecteerd is met name gericht op het MKB oftewel het middensegment van de Europese private equity markt. Dit betreft bedrijven met een ondernemingswaarde van 50 tot 500 miljoen euro. In deze markt zit relatief minder concurrerend kapitaal (“dry powder”) vergeleken met de zogenaamde “large buy-out” markt: de markt waar de grootste private equity firma’s actief zijn. In het middensegment is bovendien een veel grotere vijver aan bedrijven beschikbaar en liggen de waarderingen gemiddeld een stuk lager. Daarom wordt over het algemeen verwacht dat dit segment de meeste kansen biedt voor goede toekomstige rendementen.

Spreiding kan worden gecreëerd door meerdere private equity fondsen te selecteren die actief zijn in verschillende landen en sectoren en daarnaast onderscheidend zijn in de manier waarop zij waarde creëren, bijvoorbeeld via overnames, autonome groei of herstructureringen. Ondanks de voorselectie en de spreiding blijft het risico van investeren in private equity hoog en is de verhandelbaarheid (zeer) beperkt. Historische rendementen zijn geen garantie voor de toekomst en stevige verliezen zijn mogelijk.

HOE VERLOOPT HET
INVESTERINGSPROCES?

Het fondsen selectie proces volgt vier stappen:

Stap 1

Een netwerk

Kennis van de markt

Stap 2

Identificatie van top fondsen

Die naar de markt komen

Stap 3

Analyse / Due Diligence

Op groot aantal factoren

Stap 4

Investeringsbeslissing

Via het unieke netwerk van Marktlink Investment Partners en Marktlink wordt toegang gecreëerd tot de sterkste fondsen die naar de markt komen. Vervolgens vindt een actief selectieproces plaats na uitvoerig onderzoek te hebben gedaan naar de private equity firma’s die een nieuw fonds lanceren. In deze onderzoeksfase wordt een groot aantal factoren geanalyseerd door Marktlink Investment Partners. Graag vertellen wij u hier meer over in een persoonlijk gesprek.