Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit. Marktlink Investment Partners

Hoe werkt het investeringsproces?

Er is een toenemende vraag vanuit individuele beleggers om een deel van hun vermogen aan private equity te kunnen alloceren. Maar hoe kan een individuele belegger toegang krijgen tot de betere fondsen met voldoende spreiding? Marktlink Investment Partners selecteert de beste fondsen en biedt verschillende mogelijkheden om precies aan deze vraag te voldoen.

Eind juni 2021 is het eerste fonds gesloten en hebben meer dan 100 Nederlandse beleggers (vooral ondernemers en families) gezamenlijk circa honderd miljoen euro aan kapitaal gecommitteerd. Het merendeel van het gecommitteerde kapitaal is ondertussen gealloceerd aan verschillende toonaangevende private equity firma’s zoals Waterland, Bencis en AlpInvest.

Recent is Fonds II geopend voor inschrijvingen waarbij wederom gespreid geïnvesteerd gaat worden in toonaangevende Europese private equity fondsen. Door in meerdere fondsen te investeren, met het oog op voldoende onderlinge diversificatie, ontstaat spreiding en daardoor een stabiel verwacht rendement. U kunt al instappen vanaf EUR 250.000. Heeft u interesse in meer informatie over het tweede fonds?

Voor individuele cliënten met zeer substantiële vermogens bieden wij op maat gesneden investeringen in private equity fondsen aan. Wij vertellen u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.

WAT IS DE INVESTERINGSSTRATEGIE VAN HET FONDS?

De strategie van Fonds II richt zich op het middensegment van de Europese private equity markt, bedrijven met een ondernemingswaarde van 50 tot 500 miljoen euro. In deze markt zit relatief minder concurrerend kapitaal (“dry powder”) vergeleken met de zogenaamde “large buy-out” market: de markt waar de grootste private equity firma’s actief zijn. In het middensegment is bovendien een veel grotere vijver aan bedrijven beschikbaar en liggen waarderingen gemiddeld een stuk lager. Daarom wordt over het algemeen verwacht dat dit segment de meeste kansen biedt voor goede toekomstige rendementen.

Spreiding wordt gecreëerd door meerdere private equity fondsen te selecteren die actief zijn in verschillende landen en sectoren en daarnaast onderscheidend zijn in de manier waarop zij waarde creëren, bijvoorbeeld via overnames, autonome groei of herstructureringen. Ondanks de voorselectie en de spreiding blijft het risico van investeren in private equity hoog en is de verhandelbaarheid (zeer) beperkt. Historische rendementen zijn geen garantie voor de toekomst en stevige verliezen zijn mogelijk.

HOE VERLOOPT HET
INVESTERINGSPROCES?

Het fondsen selectie proces volgt vier stappen:

Stap 1

Een netwerk

Kennis van de markt

Stap 2

Identificatie van top fondsen

Die naar de markt komen

Stap 3

Analyse / Due Diligence

Op groot aantal factoren

Stap 4

Investeringsbeslissing

Via het unieke netwerk van Marktlink Investment Partners en Marktlink wordt toegang gecreëerd tot de sterkste fondsen die naar de markt komen. Vervolgens vind een actief selectieproces plaats na uitvoerig onderzoek te hebben gedaan naar de private equity firma’s die een nieuw fonds lanceren. In deze onderzoeksfase wordt een groot aantal factoren geanalyseerd door Marktlink Investment Partners. Graag vertellen wij u hier meer over in een persoonlijk gesprek.