Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit. Marktlink Investment Partners

Team

EUR 100MLN OPGEHAALD BIJ NEDERLANDSE SUCCESVOLLE ONDERNEMERS EN PARTICULIEREN

Eind juni 2021 is het eerste fonds gesloten en hebben meer dan 100 Nederlandse beleggers (vooral ondernemers en families) gezamenlijk circa honderd miljoen euro aan kapitaal gecommitteerd. Het merendeel van het gecommitteerde kapitaal is ondertussen gealloceerd aan verschillende toonaangevende private equity firma’s zoals Waterland, Bencis en AlpInvest.

Drie onderscheidende
factoren

Marktlink Investment Partners is volledig gefocust op het investeren in private equity en venture capital fondsen.

Team

Het team van Marktlink Investment Partners heeft veel ervaring in de private equity sector en werkt al jaren samen met elkaar. Het team is gezamenlijk verantwoordelijk voor het identificeren en analyseren van interessante investeringsmogelijkheden, de strategische allocatie en het portefeuillebeheer.

Piet Hein Conijn

Partner / Fund Manager

Piet Hein heeft een ruime achtergrond binnen private equity en is in zijn werkzame leven bij alle facetten van het private equity investering vak betrokken geweest. In zijn meest recente functie bij Rabobank is Piet Hein verantwoordelijk geweest voor Fund of Funds en Co-investeringen namens de bank (EUR 1.5bn portefeuille). Piet Hein heeft hiervoor ervaring in private equity opgedaan bij AlpInvest Partners waar hij 5 jaar werkzaam was binnen het Co-Investment team, en Triacta een “hands-on” private equity investeerder met een focus op middelgrote ondernemingen, die hun hoofdkantoor in de Benelux hebben.

Bastiaan van Slobbe

Partner / Fund Manager

Bastiaan heeft een brede achtergrond in de financiële sector en is binnen Rabobank actief geweest binnen verschillende afdelingen, met als rode draad het helpen van klanten via private equity oplossingen en complexe financieringen. In zijn recente functie als private equity investment manager bij Rabobank viel hem op dat deze wereld nauwelijks toegankelijk is voor individuele beleggers, zoals hij zelf. In 2020 richtte hij samen met Piet Hein Marktlink Investment Partners op, met als doel hier verandering in aan te brengen.

Hylke Hertoghs

Partner / Fund Manager

Hylke was in zijn vorige functie als private equity consultant en placement agent bij het Londense Rede Partners verantwoordelijk voor het adviseren van private equity fondsen bij fundraising strategieën en bij het ophalen van meer dan EUR 2 miljard aan kapitaal voor verschillende private equity fondsen in de Benelux, DACH en Frankrijk. Hylke heeft hiervoor aanzienlijke ervaring op gedaan bij Barclays Capital in Londen waar hij onder andere werkte aan de groei van diverse core investment banking activiteiten.

Maarten Elshove

Senior Advisor

Maarten is na zijn studie rechten begonnen in de corporate wereld bij ABN Amro en KPMG. Daarna heeft hij als ondernemer zijn sporen verdiend als oprichter van Maxcredible creditmanagement solutions. Vanaf 2008 is hij als private-equity investeerder en/of als founder betrokken bij een verscheidenheid aan start/scale ups. Sinds 2021 versterkt hij het team van Marktlink Investment Partners als Senior Advisor met als doel om het team strategisch te ondersteunen maar ook om andere ondernemers te vertellen waarom hij zelf besloten heeft in de fondsen van MIP te investeren.

Michiel Povel

CFO / COO

Michiel heeft aanzienlijke ervaring opgedaan in de bredere private equity sector. Michiel werkte vanaf 2018 bij Avedon Capital Partners, een toonaangevend Benelux/Duits private equity fonds waar hij verantwoordelijk was voor meerdere financiële en operationele onderdelen, onder meer in de functie van CFO (ad-interim). Voor Avedon werkte Michiel bij Ampelmann als business controller om de CFO te ondersteunen bij het ontwikkelen van KPI-dashboards, rapportage en verkoopprognoses. In 2021 is Michiel bij het team gekomen in de functie van CFO/COO om de organisatie verder te professionaliseren.

Morgan Hielkema

Investment Manager

Morgan heeft meer dan zes jaar aan brede ervaring binnen de vermogensbeheer industrie. Voordat hij bij Marktlink Investment Partners in 2021 toetrad als investment manager, focuste hij zich bij Willis Towers Watson op de strategische asset allocatie van Nederlandse institutionele beleggers. Daarvoor was Morgan verantwoordelijk voor het opzetten van ‘direct lending’ fondsen voor Hermes Investment Management, waar hij zijn kennis over private markten verder heeft uitgebouwd. Aan het begin van zijn carrière hielp hij bij zakenbank J.P. Morgan internationale klanten, waaronder private equity firma’s, met hun operationele uitdagingen. Morgan focust zich bij MIP op het onderhouden van klantrelaties en due diligence op private equity managers.

Maikel Bárcena

Investment Manager

Maikel heeft als M&A-consultant bij Marktlink Fusies & Overnames aan veel verschillende aan- en verkooptrajecten gewerkt waarbij een private equity investeerder betrokken is geweest. In 2021 heeft Maikel de overstap gemaakt van de fusie- en overnamepraktijk naar Marktlink Investment Partners als investment manager om zijn opgedane ervaring met private equity fondsen in te zetten voor de Marktlink Investment Community.

Toegang tot unieke
investor community

Investeerders in onze fondsen krijgen toegang tot een actieve investor community die is samengesteld uit alle deelnemers in het fonds. Iedere deelnemer in het fonds krijgt daarmee exclusief toegang tot een uniek netwerk van actieve investeerders die veelal beschikken over een achtergrond als succesvol ondernemer. Marktlink Investment Partners beoogt deelnemers met elkaar te verbinden om kennisoverdracht en het delen van elkaars netwerk optimaal te faciliteren.

Gedurende het jaar organiseert Marktlink Investment Partners diverse activiteiten en evenementen voor de investor community, waaronder een exclusief jaarlijks MIP investor community event. Daarnaast zal Marktlink Investment Partners een actieve rol spelen in het verbinden van ondernemende deelnemers met de betrokken private equity fondsen.